Zbadać ciągłość funkcji

Wyznaczanie granic funkcji. Ciągłość w punkcie i ciągłość jednostajna na przedziale. Reguła de l'Hospitala.
shvetss04
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 21 kwie 2020, o 09:38
Płeć: Mężczyzna
wiek: 18

Zbadać ciągłość funkcji

Post autor: shvetss04 »

\(\displaystyle{
f: (-1, +\infty ) \to \RR
}\)

\(\displaystyle{
f(x) = \lim_{n \to \infty } \frac{ x^{2} }{1+ x^{n} }
}\)
Tmkk
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1718
Rejestracja: 15 wrz 2010, o 15:36
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ostrołęka
Podziękował: 59 razy
Pomógł: 501 razy

Re: Zbadać ciągłość funkcji

Post autor: Tmkk »

Co do tej pory zrobiłeś i w którym momencie pojawia się problem?
ODPOWIEDZ