Proszę o pomoc z zadaniem:
Wykaż że symbol [\(\displaystyle{ 0^0}\)] jest nieoznaczony.
Wykaż że symbol [0^0] jest nieoznaczony.
-
- Użytkownik
- Posty: 286
- Rejestracja: 21 sie 2014, o 14:12
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 17 razy
- Pomógł: 30 razy
Re: Wykaż że symbol [0^0] jest nieoznaczony.
Rozważ np takie 2 ciągi:
\(\displaystyle{ \left(\frac{1}{n} \right)^{\frac{1}{n}}}\)
\(\displaystyle{ \left(e^{-n} \right)^{\frac{1}{n}}}\)
\(\displaystyle{ \left(\frac{1}{n} \right)^{\frac{1}{n}}}\)
\(\displaystyle{ \left(e^{-n} \right)^{\frac{1}{n}}}\)