Bardzo proszę o pomoc, potrzebne na jak najszybciej, na wszystkie znane mi sposoby (reguła de l'Hospitala, dodanie i odjecie 1 w poszukiwaniu e) wychodzi mi \(\displaystyle{ e ^{ \infty } }\), a poprawna odpowiedź to 1
\(\displaystyle{ \lim_{x \to 1}\left( \frac{2}{\pi}\arcsin(x) \right) ^{ \frac{1}{x-1} } }\)
granica funkcji
granica funkcji
Ostatnio zmieniony 29 paź 2019, o 16:18 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.