Czy mógłby ktoś pomóc sprawdzić ciągłość i naszkicować wykres funkcji
\(\displaystyle{ f(x)= \lim_{ n\to\infty }(\frac{n^{x}-n^{-x}}{n^{x}+n^{-x}})}\)
Ciągłość funkcji
-
- Użytkownik
- Posty: 39
- Rejestracja: 12 paź 2013, o 15:31
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 10 razy
- Pomógł: 1 raz
Ciągłość funkcji
Ta funkcja ma taki sam wykres funkcji jak funkcja \(\displaystyle{ \sgn x}\) (signum). Wykres można zobaczyć tutaj
Funkcja jest ciągła na przedziale \(\displaystyle{ \mathbb{R} \setminus \left\{0\right\}}\)
Funkcja jest ciągła na przedziale \(\displaystyle{ \mathbb{R} \setminus \left\{0\right\}}\)