Wyznacz wszystkie asymptoty funcji

Wyznaczanie granic funkcji. Ciągłość w punkcie i ciągłość jednostajna na przedziale. Reguła de l'Hospitala.
2.72lo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 24
Rejestracja: 22 sty 2010, o 00:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 13 razy

Wyznacz wszystkie asymptoty funcji

Post autor: 2.72lo »

Wyznacz wszystkie asymptoty funkcji:

\(\displaystyle{ f\left( x\right) = x^{3} + \frac{\sin x}{ \left( x- \pi \right) ^{2} }}\)
miodzio1988

Wyznacz wszystkie asymptoty funcji

Post autor: miodzio1988 »

Zacznij od dziedziny
ODPOWIEDZ