Funkcje i jej własności

Wyznaczanie granic funkcji. Ciągłość w punkcie i ciągłość jednostajna na przedziale. Reguła de l'Hospitala.
natala7896
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 19 paź 2010, o 15:56
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Szamotuły

Funkcje i jej własności

Post autor: natala7896 »

Sporządź wykres i omów własności funkcji \(\displaystyle{ y=2 \frac{}{} ^x}\)
Awatar użytkownika
Konikov
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 497
Rejestracja: 13 mar 2008, o 18:56
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: z całki tego świata
Podziękował: 66 razy
Pomógł: 44 razy

Funkcje i jej własności

Post autor: Konikov »

W \(\displaystyle{ +\infty}\) zbiega do \(\displaystyle{ +\infty}\), a w \(\displaystyle{ -\infty}\) zbiega do \(\displaystyle{ 0}\)

ODPOWIEDZ