prawo i lewostronne granice z cechą

Wyznaczanie granic funkcji. Ciągłość w punkcie i ciągłość jednostajna na przedziale. Reguła de l'Hospitala.
Awatar użytkownika
bzyk12
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 327
Rejestracja: 18 lut 2009, o 12:19
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Oświęcim/Wawa
Podziękował: 39 razy
Pomógł: 43 razy

prawo i lewostronne granice z cechą

Post autor: bzyk12 »

Obliczyć nastepujace granice lewo i prawostronne:
1)\(\displaystyle{ \frac{x}{a} \cdot \left[ \frac{b}{x} \right]}\), w punkcie x=0

2)\(\displaystyle{ \frac{b}{x} \cdot \left[ \frac{x}{a} \right]}\), w punkcie x=0

3)\(\displaystyle{ x \cdot e ^{ \frac{1}{x} }}\), w punkcie x=0
ODPOWIEDZ