Cztery lata temu Zuzia była 4 razy młodsza od Asi. Kiedy Zuzia będzie w wieku w jakim teraz jest Asia, to Asia będzie 3 razy starsza niż Zuzia teraz. Ile lat ma Zuzia, a ile Asia?
W odp.: Zuzia 6 lat, Asia - 12 lat.
Równania i nierówności - 4
-
- Użytkownik
- Posty: 2234
- Rejestracja: 26 paź 2006, o 18:08
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 22 razy
- Pomógł: 390 razy
Równania i nierówności - 4
Układasz układ równań:
\(\displaystyle{ 4(x-4)=y-4\\ y+(y-x)=3x}\) i rozwiązujesz
\(\displaystyle{ 4(x-4)=y-4\\ y+(y-x)=3x}\) i rozwiązujesz
-
- Użytkownik
- Posty: 35
- Rejestracja: 17 gru 2004, o 13:00
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Koszalin
- Pomógł: 4 razy
Równania i nierówności - 4
x - wiek Asi
y-wiek Zuzi
\(\displaystyle{ \begin{cases}x-4=4(y-4)\\4y-2x=0\end{cases}}\)
y-wiek Zuzi
\(\displaystyle{ \begin{cases}x-4=4(y-4)\\4y-2x=0\end{cases}}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 948
- Rejestracja: 24 mar 2007, o 16:26
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 10 razy
- Pomógł: 235 razy
Równania i nierówności - 4
polskimisiek:
czemu nie dajecie szans innym zeby rozwiazali zadania??
tlyko 1 odpowiedz to zawsze mod ktory nabija sobie "pomogl" a innym nie dajecie szans:(
czemu nie dajecie szans innym zeby rozwiazali zadania??
tlyko 1 odpowiedz to zawsze mod ktory nabija sobie "pomogl" a innym nie dajecie szans:(
Re: Równania i nierówności - 4
A mnie coś tu nie pasuje - Asia ma 12 lat tak? Zosia 6 a więc Zosia wiek Asi będzie miała za 6 lat, tak? to ile wtedy będzie miała Asia i czy to na pewno będzie trzy razy więcej? sprawdźcie
-
- Administrator
- Posty: 34232
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 5198 razy