1.W kiosku egzemplarz WIEM kosztuje 4.20zl a w prenumeracie tylko 3.30 zl . Poczta pobiera 2.50 zl opłaty za przekaz pocztowy na którym dokonuje się wpłaty na prenumeratę .. sprawdź czy prenumerata roczna jest 20 % tańsza od zakupów w kiosku .
Z góry dziekuje za pomoc
Zadanie "Tygodnik WIEM "
- ariadna
- Użytkownik
- Posty: 2702
- Rejestracja: 22 maja 2005, o 22:26
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Olsztyn/Berlin
- Podziękował: 47 razy
- Pomógł: 642 razy
Zadanie "Tygodnik WIEM "
Koszt w kiosku:
\(\displaystyle{ 52\cdot{4,2}=218,4}\)
Koszt na poczcie:
\(\displaystyle{ 52\cdot{3,3}+2,5=174,1}\)
Różnica: 44,3 stanowi:
\(\displaystyle{ \frac{44,3}{218,4}\cdot{100\%}=20,3\%}\) kosztu w kiosku, więc tak.
\(\displaystyle{ 52\cdot{4,2}=218,4}\)
Koszt na poczcie:
\(\displaystyle{ 52\cdot{3,3}+2,5=174,1}\)
Różnica: 44,3 stanowi:
\(\displaystyle{ \frac{44,3}{218,4}\cdot{100\%}=20,3\%}\) kosztu w kiosku, więc tak.
-
- Użytkownik
- Posty: 44
- Rejestracja: 24 paź 2007, o 20:46
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Dobiegniew
- Podziękował: 5 razy
Zadanie "Tygodnik WIEM "
Przepraszam zanczy co to jest ta liczba 52 do czego sie odnosi co oznacza ...