Przestaw cyfry

Problemy matematyczne "ubrane" w życiowe problemy.
arq1234
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 3 sty 2022, o 19:08
Płeć: Mężczyzna
wiek: 20

Przestaw cyfry

Post autor: arq1234 »

\(\displaystyle{ 211-33=2021}\)
Przestaw 3 cyfry żeby się zgadzało
Ostatnio zmieniony 3 sty 2022, o 19:27 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Brak LaTeXa - proszę zapoznać się z instrukcją: https://matematyka.pl/latex.htm.
pesel
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1707
Rejestracja: 8 cze 2010, o 13:09
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 412 razy

Re: Przestaw cyfry

Post autor: pesel »

\(\displaystyle{ 2^{11}-3^3=2021}\)
Awatar użytkownika
kerajs
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8585
Rejestracja: 17 maja 2013, o 10:23
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 307 razy
Pomógł: 3351 razy

Re: Przestaw cyfry

Post autor: kerajs »

Dużo gorsze:
\(\displaystyle{ 211-3^13=202}\)
ODPOWIEDZ