Każdą po razie (1)

Problemy matematyczne "ubrane" w życiowe problemy.
a4karo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22276
Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 38 razy
Pomógł: 3765 razy

Każdą po razie (1)

Post autor: a4karo »

Zamiast znaków zapytania wstaw cyfry 1-9 (każdej wolno użyc tylko raz) tak aby powstało poprawne działanie
\(\displaystyle{ \frac{?}{??}+\frac{?}{??}+\frac{?}{??}=1}\)
(?? oznacza liczbę dwcyfrową)
Awatar użytkownika
Janusz Tracz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4105
Rejestracja: 13 sie 2016, o 15:01
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: hrubielowo
Podziękował: 81 razy
Pomógł: 1409 razy

Re: Każdą po razie (1)

Post autor: Janusz Tracz »

Ukryta treść:    
ODPOWIEDZ