dynamika wydatków mieszkańców od marca do czerwca 2019 roku byla następujaca
\(\displaystyle{ \text{luty}=100\%, III=103\%, IV=88\%, V=126\%, VI=104\%}\)
1. Jak zmieniły się wydatki w maju w stosunku do marca?
2.Jakie jest średnie tempo zmian w całym badanym okresie(luty-czerwiec)
Dynamika wydatków mieszkańców
-
- Użytkownik
- Posty: 14
- Rejestracja: 14 paź 2015, o 15:15
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Sobótka
Dynamika wydatków mieszkańców
Ostatnio zmieniony 6 lut 2020, o 21:31 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
- JHN
- Użytkownik
- Posty: 668
- Rejestracja: 8 lip 2007, o 18:09
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Radom
- Podziękował: 7 razy
- Pomógł: 206 razy
Re: Dynamika wydatków mieszkańców
1. \(\displaystyle{ 0,88\cdot 1,26\cdot 1,04}\)
2. \(\displaystyle{ \sqrt[4]{1,03\cdot 0,88\cdot 1,26\cdot 1,04}}\)
Pozdrawiam
[edited] poprawka po ponownym przeczytaniu polecenia 1.
2. \(\displaystyle{ \sqrt[4]{1,03\cdot 0,88\cdot 1,26\cdot 1,04}}\)
Pozdrawiam
[edited] poprawka po ponownym przeczytaniu polecenia 1.