\(\displaystyle{ \text{udział } \frac{20}{96} \times 8{,}6400 \text{ hektary fizyczne} = 1{,}8 \text{ ha}}\)
\(\displaystyle{ \text{udział } \frac{20}{96} \times 5{,}2699 \text{ hektary przeliczeniowe} = 1{,}0978 \text{ ha}}\)
\(\displaystyle{ \text{udział } \frac{3}{128} \times 8{,}6400 \text{ hektary fizyczne} = 0{,}2025 \text{ ha}}\)
\(\displaystyle{ \text{udział } \frac{3}{128} \times 5{,}2699 \text{ hektary przeliczeniowe} = 0{,}1235 \text{ ha}}\)
\(\displaystyle{ \text{udział } \frac{3}{64} \times 1{,}3900 \text{ hektary fizyczne} = 0{,}0651 \text{ ha}}\)
\(\displaystyle{ \text{udział } \frac{3}{64} \times 1{,}9230 \text{ hektary przeliczeniowe} = 0{,}0901 \text{ ha}}\)
Razem hektary przeliczeniowe \(\displaystyle{ 1{,}0978+0{,}1235+ 0{,}0901 = 1{,}3114 \text{ ha}}\)
Jak obliczyć ha przeliczeniowe w gruncie rolnym z udziałem
Jak obliczyć ha przeliczeniowe w gruncie rolnym z udziałem
Ostatnio zmieniony 7 lip 2020, o 14:31 przez Dasio11, łącznie zmieniany 5 razy.
Powód: Poprawa wiadomości.
Powód: Poprawa wiadomości.
-
- Użytkownik
- Posty: 23493
- Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: piaski
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 3263 razy
Re: Jak obliczyć ha przeliczeniowe w gruncie rolnym z udział
Przeliczeniowe a fizyczne to trzeba klasy ziemi znać (a do tego są jakieś przeliczniki) - albo jeszcze coś bo na 100 nie jestem pewien.
Jak obliczyć ha przeliczeniowe w gruncie rolnym z udziałem
Zgadza się np .klasa ziemi 3 a jest najlepsza rolna ,to jest duży przelicznik a mi chodzi o samo wyliczenie czy jest dobrze bo ja mam przeliczeniowe i fizyczne hektary napisane w nakazie płatniczym. Razem nas jest 12 współwłaścicieli.
Muszę mój udział w ziemi pomnożyć z hektarami przeliczeniowymi, potrzebne mi to jest do zasiłki rodzinnego a hektary fizyczne chcę obliczyć dla siebie ile mam hektarów w działce rolnej .
Czyli ułamek zwykły pomnożyć z ułamkiem dziesiętnym .
1). Jak jest najlepiej zamienić ?
2). Czy ktoś potrafi podać gotowe obliczenie ?
Muszę mój udział w ziemi pomnożyć z hektarami przeliczeniowymi, potrzebne mi to jest do zasiłki rodzinnego a hektary fizyczne chcę obliczyć dla siebie ile mam hektarów w działce rolnej .
Czyli ułamek zwykły pomnożyć z ułamkiem dziesiętnym .
1). Jak jest najlepiej zamienić ?
2). Czy ktoś potrafi podać gotowe obliczenie ?
-
- Użytkownik
- Posty: 23493
- Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: piaski
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 3263 razy
Re: Jak obliczyć ha przeliczeniowe w gruncie rolnym z udział
Podajesz obliczenia - nie możemy sprawdzić ich poprawności bo nie znamy przeliczników.
Niech Ci w gminie sprawdzą (może nawet telefonicznie).
Niech Ci w gminie sprawdzą (może nawet telefonicznie).
Re: Jak obliczyć ha przeliczeniowe w gruncie rolnym z udział
\(\displaystyle{ \frac{20}{96} \times 8{,}6400 = \frac{20}{96} \times 8 \frac{6400}{10000} = \frac{20}{96}\times 8\frac{16}{25}=\frac{20}{96}\times \frac{216}{25}=\frac{9}{5}=1,8 \text{ ha}}\)
-- 9 sie 2019, o 09:38 --
\(\displaystyle{ \frac{20}{96} \times 5{,}2699=\frac{20}{96}\times 5\frac{2699}{10000}=?}\)
\(\displaystyle{ \frac{3}{128} \times 5{,}2699=\frac{3}{128}\times 5\frac{2699}{10000}=?}\)
\(\displaystyle{ \frac{3}{64}\times 1{,}9230=\frac{3}{64}\times 1\frac{9230}{10000}=?}\)
Czy mam podać do UM hektary przeliczeniowe \(\displaystyle{ 5,2699 \text{ ha}}\) \(\displaystyle{ 1,9230\text{ ha}}\) , Czy pomnożyć moje udziały z hektarami przeliczeniowymi ?.
Szukałem jakiegoś wzoru w internecie na ziemię rolną ale jest taki, jak ktoś ma udziały w mieszkaniu.
-- 9 sie 2019, o 09:38 --
\(\displaystyle{ \frac{20}{96} \times 5{,}2699=\frac{20}{96}\times 5\frac{2699}{10000}=?}\)
\(\displaystyle{ \frac{3}{128} \times 5{,}2699=\frac{3}{128}\times 5\frac{2699}{10000}=?}\)
\(\displaystyle{ \frac{3}{64}\times 1{,}9230=\frac{3}{64}\times 1\frac{9230}{10000}=?}\)
Czy mam podać do UM hektary przeliczeniowe \(\displaystyle{ 5,2699 \text{ ha}}\) \(\displaystyle{ 1,9230\text{ ha}}\) , Czy pomnożyć moje udziały z hektarami przeliczeniowymi ?.
Szukałem jakiegoś wzoru w internecie na ziemię rolną ale jest taki, jak ktoś ma udziały w mieszkaniu.
Ostatnio zmieniony 9 sie 2019, o 10:52 przez Dasio11, łącznie zmieniany 5 razy.
Powód: Wyrażenia matematyczne umieszczaj w klarmach[latex][/latex] .
Powód: Wyrażenia matematyczne umieszczaj w klarmach
-
- Użytkownik
- Posty: 22173
- Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 38 razy
- Pomógł: 3748 razy
Re: Jak obliczyć ha przeliczeniowe w gruncie rolnym z udział
Szczerze mówiąc nie bardzo wiem czego od nas oczekujesz: sprawdzenia Twojej umiejętności posługiwania się kalkulatorem?
Jak obliczyć ha przeliczeniowe w gruncie rolnym z udziałem
Widzę że ten temat jest nie na miejscu bo pytanie powinienem zadać chyba notariuszowi .
-- 9 sie 2019, o 12:42 --
Tak podam notariuszowi zobaczymy co powie
\(\displaystyle{ \frac{20}{96} \times 5,2699= \frac{20}{96} \times 5 \frac{2699}{10000} = \frac{52699}{48000} = \frac{52699}{48000} =1,0978958333 \text{ha}}\)
\(\displaystyle{ \frac{3}{128} \times 5,2699= \frac{3}{128} \times \frac{2699}{10000} = \frac{3}{128} \times \frac{52699}{10000} = \frac{158097}{1280000} =0,12351328125}\)
\(\displaystyle{ \frac{3}{64} \times 1,9230= \frac{3}{64} \times 1 \frac{9230}{10000} = \frac{3}{64} \times \frac{19230}{10000} = \frac{57690}{640000} =0,090140625}\)
-- 11 sie 2019, o 08:41 --
Same obliczenie teraz jest dobrze ale jeszcze nie wiem czy bez wzoru tak się liczy .Dowiem się u notariusza to napisze .
-- 11 sie 2019, o 08:49 --
Obliczyłem na chłopski rozum bez wzoru , jak się dowiem czy tak można liczyć UM albo u notariusza to odpisze .
-- 9 sie 2019, o 12:42 --
Tak podam notariuszowi zobaczymy co powie
\(\displaystyle{ \frac{20}{96} \times 5,2699= \frac{20}{96} \times 5 \frac{2699}{10000} = \frac{52699}{48000} = \frac{52699}{48000} =1,0978958333 \text{ha}}\)
\(\displaystyle{ \frac{3}{128} \times 5,2699= \frac{3}{128} \times \frac{2699}{10000} = \frac{3}{128} \times \frac{52699}{10000} = \frac{158097}{1280000} =0,12351328125}\)
\(\displaystyle{ \frac{3}{64} \times 1,9230= \frac{3}{64} \times 1 \frac{9230}{10000} = \frac{3}{64} \times \frac{19230}{10000} = \frac{57690}{640000} =0,090140625}\)
-- 11 sie 2019, o 08:41 --
Same obliczenie teraz jest dobrze ale jeszcze nie wiem czy bez wzoru tak się liczy .Dowiem się u notariusza to napisze .
-- 11 sie 2019, o 08:49 --
Obliczyłem na chłopski rozum bez wzoru , jak się dowiem czy tak można liczyć UM albo u notariusza to odpisze .
Ostatnio zmieniony 11 sie 2019, o 18:32 przez AiDi, łącznie zmieniany 3 razy.
Powód: Całe wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach[latex] [/latex] .
Powód: Całe wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach