Lech Czech i Rus zjedli obiad w Jadłodajni Polskiej. Zamówili trzy żurki kotlet schabowy, dwie porcje gołąbków i dwie porcje pierogów. Kosztami obiadu postanowili sie podzielić równo. Ile zapłacił każdy z nich ?
Poprawiam temat. Calasilyar
[ Dodano: 13 Września 2007, 18:10 ]
Zad.2
Darek oszcował liczbę słow w powieści POTOP Henryka Sienkiewicza.
Przeanalizował kilka stron tekstu i przyjął, że na stronie w każdej z 41
linijek znajduje sie 9 wyrazów. Trzy tomy powieści mają razem 1194
strony. z ilu słów składa sie POTOP według szacunków Darka?
Zadanie - podział kosztów obiadu
Zadanie - podział kosztów obiadu
ja mysle ze te dania trzeba obliczyc ich koszt przez ilosc ile zamówiono potem dodac je wszystkie a zarowno potem ile ci wyjdzie podzielic przez 3 kupujacych i wyjdzie ci wynik . .
TYLKO NIE WIEM CZY DOBRZE MOZE KTOS INNY POPRZE MOJA WYPOWIEDZ
ZAD2
41x9=wyjdzie ci wynik
1194:3=wyjdzie ci wynik
i potem musisz pomnozyc te dwa wyniki
TYLKO NIE WIEM CZY DOBRZE MOZE KTOS INNY POPRZE MOJA WYPOWIEDZ
TYLKO NIE WIEM CZY DOBRZE MOZE KTOS INNY POPRZE MOJA WYPOWIEDZ
ZAD2
41x9=wyjdzie ci wynik
1194:3=wyjdzie ci wynik
i potem musisz pomnozyc te dwa wyniki
TYLKO NIE WIEM CZY DOBRZE MOZE KTOS INNY POPRZE MOJA WYPOWIEDZ