3 treści twierdzeń

Problemy matematyczne "ubrane" w życiowe problemy.
Maciek91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 3 gru 2005, o 22:27
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bochnia

3 treści twierdzeń

Post autor: Maciek91 »

Potrzebuje 3 twierdzeń matematycznych (oprócz Pitagorasa) mające forme Jeśli...............................to..............................
Awatar użytkownika
olazola
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 811
Rejestracja: 21 paź 2004, o 13:55
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Sopot
Pomógł: 36 razy

3 treści twierdzeń

Post autor: olazola »

Jeśli poszukasz w googlach to na pewno coś znajdziesz.
liu
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1330
Rejestracja: 10 paź 2004, o 13:30
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Suchedniów
Pomógł: 104 razy

3 treści twierdzeń

Post autor: liu »

Jesli \(\displaystyle{ \{X_t\}_{t\in T}}\) jest rodziną przestrzeni zwartych, to produkt kartezjański \(\displaystyle{ \prod_{t\in T} X_t}\) z topologią Tichonowa jest przestrzenią zwartą.

Jesli n, m sa liczbami kardynalnymi oraz \(\displaystyle{ n \leq m}\) i \(\displaystyle{ m \leq n}\), to \(\displaystyle{ n = m}\).

Jesli \(\displaystyle{ f:\mathbb{R} \supset [a,b] \ni x \mapsto f(x) \in \mathbb{R}}\) jest ciągła na [a,b] i różniczkowalna na (a,b) oraz f(a)=f(b), to istnieje \(\displaystyle{ c\in (a,b)}\) takie, że f'(c)=0.
Awatar użytkownika
dem
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 596
Rejestracja: 5 sty 2005, o 21:02
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Rzeszów
Pomógł: 17 razy

3 treści twierdzeń

Post autor: dem »

Dokładniej na wikipedii
Maciek91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 3 gru 2005, o 22:27
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bochnia

3 treści twierdzeń

Post autor: Maciek91 »

dzięki wielkie
ODPOWIEDZ