Poprzednio źle napisałam treść zadania
Stół i 6 krzeseł kosztowały 1020 zł. Cenę stołu obnizono o 10% a cenę krzesła o 20%.Teraz za zestaw trzeba zapłacic 846 zł . Ile kosztował stół a ile jedno kszesło przed obniżka?
Próbowałam rozwiazac zadanie ale wychodzą jakies głupoty.
??
Cena stołu i krzesła przed obniżką.
Cena stołu i krzesła przed obniżką.
Ostatnio zmieniony 4 mar 2010, o 16:50 przez miki999, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Staraj się lepiej dobierać nazwy tematów, tak by wskazywały o czym jest treść zadania. Temat umieszczony w złym dziale.
Powód: Staraj się lepiej dobierać nazwy tematów, tak by wskazywały o czym jest treść zadania. Temat umieszczony w złym dziale.
-
- Użytkownik
- Posty: 111
- Rejestracja: 28 lis 2008, o 18:46
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Rybnik
- Podziękował: 11 razy
- Pomógł: 12 razy
Cena stołu i krzesła przed obniżką.
\(\displaystyle{ x+6y=1020\\
90\% \cdot x+80\%\cdot 6y=846}\)
\(\displaystyle{ x}\)- stół
\(\displaystyle{ y}\)- krzesło
Wychodzą piękne liczby
90\% \cdot x+80\%\cdot 6y=846}\)
\(\displaystyle{ x}\)- stół
\(\displaystyle{ y}\)- krzesło
Wychodzą piękne liczby
Ostatnio zmieniony 4 mar 2010, o 16:49 przez miki999, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm . Poprawa wiadomości.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm . Poprawa wiadomości.