Punkty procentowe

Osobny dział dla miłośników procentów.
mała193
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 237
Rejestracja: 3 sty 2007, o 14:30
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 63 razy

Punkty procentowe

Post autor: mała193 »

Pewien tekst matematyczny składa sie z 250 zdań, z których 14% stanowiły zdania fałszywe. W związku z tym pokaż że zdań fałszywych jest o 72 punkty procentowe mniej niż zdań prawdziwych oraz że zdań fałszywych jest o 180 mniej niż prawdziwych. Jak to policzyć???
Policzyłam że 14% z 250 zdań wynosi 35 są to zdania fałszywe czyli 250-35= 215 zdania prawdziwe ale ja pokazać to co jest w poleceniu bo nie wiem??????????????
Awatar użytkownika
angel-of-fate
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 182
Rejestracja: 25 paź 2007, o 19:21
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: WuWuA
Podziękował: 15 razy
Pomógł: 8 razy

Punkty procentowe

Post autor: angel-of-fate »

14% F
86% p
86%-14% = 72 (PKT%)
215-35 = 180
mała193
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 237
Rejestracja: 3 sty 2007, o 14:30
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 63 razy

Punkty procentowe

Post autor: mała193 »

Ślicznie dziekuję i oczywiście punkcik za to pozdrawiam;)
Awatar użytkownika
angel-of-fate
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 182
Rejestracja: 25 paź 2007, o 19:21
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: WuWuA
Podziękował: 15 razy
Pomógł: 8 razy

Punkty procentowe

Post autor: angel-of-fate »

gdzieten punkt:P
mała193
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 237
Rejestracja: 3 sty 2007, o 14:30
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 63 razy

Punkty procentowe

Post autor: mała193 »

bardzo prosze własnie sie pojawił;P
ODPOWIEDZ