Udowodnij, że:
\(\displaystyle{ \frac{1}{2}-\frac{1}{3}+\frac{1}{4}-\frac{1}{5}+\frac{1}{6}-....+\frac{1}{2004}-\frac{1}{2005}+\frac{1}{2006}}\)
Udowodnij nierówność
- LichuKlichu
- Użytkownik
- Posty: 369
- Rejestracja: 11 lis 2007, o 10:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Szczyrk
- Podziękował: 15 razy
- Pomógł: 89 razy
- sir_matin
- Użytkownik
- Posty: 374
- Rejestracja: 11 mar 2006, o 12:01
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Legnica
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 74 razy
Udowodnij nierówność
\(\displaystyle{ \frac{1}{2}-\frac{1}{3}+\frac{1}{4}-\frac{1}{5}+\frac{1}{6}-....+\frac{1}{2004}-\frac{1}{2005}+\frac{1}{2006} 0,33\\
\frac{1}{2}-\frac{1}{3}+\frac{1}{4}-\frac{1}{5}+\frac{1}{6}-....+\frac{1}{2004}-\frac{1}{2005}+\frac{1}{2006}=0,33+\frac{1}{2006}}\)
\frac{1}{2}-\frac{1}{3}+\frac{1}{4}-\frac{1}{5}+\frac{1}{6}-....+\frac{1}{2004}-\frac{1}{2005}+\frac{1}{2006}=0,33+\frac{1}{2006}}\)