Dwie kolejne liczby całkowite spełniające nierówności.

Proste problemy dotyczące wzorów skróconego mnożenia, ułamków, proporcji oraz innych przekształceń.
janinka65
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 24 wrz 2008, o 22:06
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: lublin
Podziękował: 9 razy

Dwie kolejne liczby całkowite spełniające nierówności.

Post autor: janinka65 »

Znajdź dwie kolejne liczby całkowite spełniające podane nierówności:

a) ...... < \(\displaystyle{ \sqrt{50}}\) < .........

b) ...... < \(\displaystyle{ \sqrt{19}}\) < ......

c) ....... < - \(\displaystyle{ \sqrt{73}}\) < .......

d) .......< - \(\displaystyle{ \sqrt{29}}\) < ..........

e) .......... < 2+ \(\displaystyle{ \sqrt{107}}\) < .............

f) .......... < \(\displaystyle{ -\sqrt{150}-3}\) < ............

Radzę zapoznać się z Regulaminem i zasadami nazywania tematów.
Ostatnio zmieniony 9 gru 2008, o 20:14 przez janinka65, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Nakahed90
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9096
Rejestracja: 11 paź 2008, o 22:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Pomógł: 1871 razy

Dwie kolejne liczby całkowite spełniające nierówności.

Post autor: Nakahed90 »

\(\displaystyle{ 7}\)
ODPOWIEDZ