wykaż prawdziwość nierówności

Proste problemy dotyczące wzorów skróconego mnożenia, ułamków, proporcji oraz innych przekształceń.
witn11
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 28
Rejestracja: 24 lis 2008, o 17:36
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Rzeszów
Pomógł: 5 razy

wykaż prawdziwość nierówności

Post autor: witn11 »

\(\displaystyle{ \frac{9}{100} < \frac{1}{10 ^{2} } +\frac{1}{11 ^{2} }+\frac{1}{12 ^{2} }+...+\frac{1}{100 ^{2} }}\)
Ostatnio zmieniony 29 lis 2008, o 12:41 przez witn11, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ