Udowodnić, że

Proste problemy dotyczące wzorów skróconego mnożenia, ułamków, proporcji oraz innych przekształceń.
Dilectus
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2662
Rejestracja: 1 gru 2012, o 00:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Pomógł: 369 razy

Udowodnić, że

Post autor: Dilectus »

Mam dla Was takie oto zadanko wakacyjne:

Udowodnić, że

\(\displaystyle{ \sqrt{0,(1)}=0,(3) }\)

:)
a4karo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22211
Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 38 razy
Pomógł: 3755 razy

Re: Udowodnić, że

Post autor: a4karo »

Wsk `0.(1)=1/9, 0.(3)=1/3`
ODPOWIEDZ