\(\displaystyle{ \frac{\sqrt[3]{2,7\cdot 10^{-33}}}{4} }\)
Wydaje mi się że należy zmienić zapis na \(\displaystyle{ 27\cdot 10^{-34}}\) wtedy łatwiej się wypierwiastkuje
a \(\displaystyle{ 4}\) zapisać jako \(\displaystyle{ 2^{\frac23}}\) ale kompletnie nie wiem czy dobrze myśle i co dalej
takie działanie do rozwiązania na chemie
-
- Użytkownik
- Posty: 7
- Rejestracja: 19 sty 2021, o 11:01
- Płeć: Mężczyzna
- wiek: 21
- Podziękował: 3 razy
takie działanie do rozwiązania na chemie
Ostatnio zmieniony 19 sty 2021, o 19:18 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeXa. Symbol mnożenia to \cdot.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeXa. Symbol mnożenia to \cdot.
-
- Użytkownik
- Posty: 22210
- Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 38 razy
- Pomógł: 3755 razy
Re: takie działanie do rozwiązania na chemie
wsk \(\displaystyle{ \sqrt[3]{10^{-33}}=10^{-11}}\)
Dodano po 8 minutach 6 sekundach:
A potem weź kalkulator
Dodano po 8 minutach 6 sekundach:
A potem weź kalkulator