Układ z symetrią

Proste problemy dotyczące wzorów skróconego mnożenia, ułamków, proporcji oraz innych przekształceń.
Awatar użytkownika
mol_ksiazkowy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11413
Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 3155 razy
Pomógł: 748 razy

Układ z symetrią

Post autor: mol_ksiazkowy »

Rozwiązać układ równań
\(\displaystyle{ \begin{cases} x^3 + x(y-z)^2 = 2 \\ y^3 + y(x-z)^2 = 30 \\ z^3 + z(x-y)^2 = 16 \end{cases}}\)
Awatar użytkownika
Premislav
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15687
Rejestracja: 17 sie 2012, o 13:12
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 196 razy
Pomógł: 5221 razy

Re: Układ z symetrią

Post autor: Premislav »

Ukryta treść:    
ODPOWIEDZ