Przekształcenie do sprawdzenia

Proste problemy dotyczące wzorów skróconego mnożenia, ułamków, proporcji oraz innych przekształceń.
Dzonzi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 228
Rejestracja: 8 sty 2016, o 10:30
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Lądek
Podziękował: 10 razy

Przekształcenie do sprawdzenia

Post autor: Dzonzi »

\(\displaystyle{ x = \frac{K}{ \frac{1}{sC}+sL+K }= \frac{K}{ \frac{s^2CL+KsC}{sC} } = K * \frac{sC}{s^2CL+KsC} = \frac{KCs}{LCs^2+KCs}}\)

Co przegapiłem? W odpowiedziach w mianowniku jest jeszcze \(\displaystyle{ +1}\) a nie wiem skąd
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23495
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

Re: Przekształcenie do sprawdzenia

Post autor: piasek101 »

Z pierwszego składnika co jest w mianowniku.
Dzonzi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 228
Rejestracja: 8 sty 2016, o 10:30
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Lądek
Podziękował: 10 razy

Re: Przekształcenie do sprawdzenia

Post autor: Dzonzi »

eh.. to już nie jest dla mnie pora na robienie zadań XD
ODPOWIEDZ