\(\displaystyle{ \frac{1+s}{2+s}}\)
Jak pozbyć się tego \(\displaystyle{ s}\) w liczniku, żeby policzyć odpowiedź impulsową?
Jak przenieść zmienną z licznika do mianownika
- Richard del Ferro
- Użytkownik
- Posty: 190
- Rejestracja: 13 mar 2016, o 22:48
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 9 razy
- Pomógł: 16 razy
Re: Jak przenieść zmienną z licznika do mianownika
\(\displaystyle{ \frac{(2+s)-1}{2+s}}\)
\(\displaystyle{ 1- \frac{1}{2+s}}\)
\(\displaystyle{ 1- \frac{1}{2+s}}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 228
- Rejestracja: 8 sty 2016, o 10:30
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Lądek
- Podziękował: 10 razy
Re: Jak przenieść zmienną z licznika do mianownika
Czyli odp. impulsowa będzie
\(\displaystyle{ h(t) = \delta(t) - e ^{-2t}1(t)}\)
?
\(\displaystyle{ h(t) = \delta(t) - e ^{-2t}1(t)}\)
?