OBLICZ:
\(\displaystyle{ \sqrt{38-12\sqrt{2}}\) - \(\displaystyle{ \sqrt{11-6\sqrt{2}}\) ;
Potęgowanie
-
- Użytkownik
- Posty: 82
- Rejestracja: 19 mar 2007, o 20:59
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: z neta
- Podziękował: 18 razy
- kuma
- Użytkownik
- Posty: 259
- Rejestracja: 16 sie 2007, o 22:03
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 12 razy
- Pomógł: 70 razy
Potęgowanie
\(\displaystyle{ \sqrt{38-12\sqrt{2}} - \sqrt{11-6\sqrt{2}}}\)
\(\displaystyle{ \sqrt{(6-\sqrt{2})^{2}}-\sqrt{(3-\sqrt{2})^{2}}}\)
\(\displaystyle{ 6-\sqrt{2}-(3-\sqrt{2})=3}\)
\(\displaystyle{ \sqrt{(6-\sqrt{2})^{2}}-\sqrt{(3-\sqrt{2})^{2}}}\)
\(\displaystyle{ 6-\sqrt{2}-(3-\sqrt{2})=3}\)