Witam
Jak mam wyliczyś średnią dla pracownika który zrobił np. 200 opakowań w czasie 1 godz. i 20
min.
Chodzi mi o przeliczenie godziny i minut
Przeliczanie
- Lider_M
- Użytkownik
- Posty: 867
- Rejestracja: 6 maja 2005, o 12:50
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: MiNI PW
- Pomógł: 258 razy
Przeliczanie
Nie wiem zbytnio o co chodzi.... ale chyba o to:
1h=60minut przecież, więc jak chcesz obliczyć średnią 'prędkość' produkcji opakowań na 1 minutę, to wychodzi \(\displaystyle{ \frac{200}{80}}\), a jeżeli średnią 'prędkość' produkcji opakowań na 1h, to \(\displaystyle{ \frac{200}{1+\frac{1}{3}}}\).
1h=60minut przecież, więc jak chcesz obliczyć średnią 'prędkość' produkcji opakowań na 1 minutę, to wychodzi \(\displaystyle{ \frac{200}{80}}\), a jeżeli średnią 'prędkość' produkcji opakowań na 1h, to \(\displaystyle{ \frac{200}{1+\frac{1}{3}}}\).