Polecenie: Zapisz liczby w notacji wykładniczej
Zapisz \(\displaystyle{ 2.4\text{mld}}\)
w notacji wykładniczej.
Mój schemat
\(\displaystyle{ 24 \cdot 10^{9}}\)
Czy to jest dobrze zrobione?
Notacja wykładnicza - sprawdzenie.
-
- Użytkownik
- Posty: 4
- Rejestracja: 4 wrz 2011, o 13:24
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Toruń
- Podziękował: 1 raz
Notacja wykładnicza - sprawdzenie.
Ostatnio zmieniony 4 wrz 2011, o 13:40 przez ares41, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Poprawa wiadomości. Symbol mnożenia to \cdot Temat umieszczony w złym dziale.Staraj się lepiej dobierać nazwy tematów, tak by wskazywały o czym jest treść zadania.
Powód: Poprawa wiadomości. Symbol mnożenia to \cdot Temat umieszczony w złym dziale.Staraj się lepiej dobierać nazwy tematów, tak by wskazywały o czym jest treść zadania.
-
- Użytkownik
- Posty: 5018
- Rejestracja: 28 wrz 2009, o 16:53
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 459 razy
- Pomógł: 912 razy
Notacja wykładnicza - sprawdzenie.
Źle, notacja wykładnicza ma postać \(\displaystyle{ a cdot 10^x ext{gdzie} a in [1;10)}\) i \(\displaystyle{ x \in C}\).