Zamiana jednostki

Proste problemy dotyczące wzorów skróconego mnożenia, ułamków, proporcji oraz innych przekształceń.
Zenek1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22
Rejestracja: 9 lis 2008, o 23:12
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: z daleka
Pomógł: 1 raz

Zamiana jednostki

Post autor: Zenek1 »

\(\displaystyle{ 2\frac{m^{3}}{h}}\) ile to bedzie \(\displaystyle{ \frac{m^{3}}{s}}\)
Ostatnio zmieniony 13 paź 2009, o 16:42 przez Sylwek, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm . Używaj JEDNEJ klamry [latex] na CAŁE wyrażenie matematyczne.
agulka1987
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3090
Rejestracja: 24 paź 2008, o 15:23
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Opole
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 879 razy

Zamiana jednostki

Post autor: agulka1987 »

\(\displaystyle{ 1h = 3600 s}\)

\(\displaystyle{ \frac{2}{3600} m^3/s}\)
ODPOWIEDZ