zamiana jednostek na Hz

Mechanika płynów. Sprężystość. Grawitacja. Inne zagadnienia mechaniki klasycznej.
Ichigo0
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 169
Rejestracja: 13 lis 2016, o 23:28
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: fsadsef
Podziękował: 61 razy

zamiana jednostek na Hz

Post autor: Ichigo0 »

Jak to przeliczyć na \(\displaystyle{ Hz}\)? \(\displaystyle{ f=\frac{1}{7,5 \cdot 10^{-3}} }\) przy czym \(\displaystyle{ T}\) było wyrażone w \(\displaystyle{ ms}\) :)
Ostatnio zmieniony 16 gru 2020, o 16:23 przez AiDi, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Symbol mnożenia to \cdot
StudentIB
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 618
Rejestracja: 9 lut 2015, o 13:01
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 30 razy
Pomógł: 48 razy

Re: zamiana jednostek na Hz

Post autor: StudentIB »

Wystarczy przeliczyć mianownik z milisekund na sekundy.
ODPOWIEDZ