Ziębiarka cykl Carnota oblicz sprawność

Przemiany termodynamiczne. Bilans cieplny. Teoria molekularno-kinetyczna. Fizyka statystyczna.
zdunekpolska
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 128
Rejestracja: 8 wrz 2009, o 17:16
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 16 razy

Ziębiarka cykl Carnota oblicz sprawność

Post autor: zdunekpolska »

Witajcie,
przepraszam, że tak spamuje ale w imie całego semestru :)
mam jeszcze 4 zadania oprocz tego którę zamieszcze. Bardzo prosimy o pomoc.

Ziębiarka, w której realizowany jest obieg Carnota, działa między źródłami ciepła o niezmiennej temperaturze \(\displaystyle{ T _{I}= 255}\) i \(\displaystyle{ T _{II} = T _{ot}= 300K}\). Doprowadzanie i odprowadzanie ciepła odbywa się przy różnicy temperatur \(\displaystyle{ ΔT = 10K}\). Oblicz sprawność obiegu ziębiarki.
ODPOWIEDZ