Moc wiązki laserowej

Zjawiska fotometryczne. Dyfrakcja i interferencja. Załamanie i odbicie światła. Układy optyczne.
Nananat
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 16 maja 2019, o 15:28
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Wroclaw

Moc wiązki laserowej

Post autor: Nananat »

Mam obliczyć pełną moc wiązki laserowej, z wykorzystaniem tego wzoru:
\(\displaystyle{ [P _{g}= \frac{1}{2} \cdot \pi \cdot I_{0} \cdot w_{0}^{2}]}\)
gdzie\(\displaystyle{ I_{0}}\) to natężenie wiązki w przewężeniu
czy moim \(\displaystyle{ w_{0}}\) jest promień wiązki w przewężeniu?
janusz47
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7922
Rejestracja: 18 mar 2009, o 16:24
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 30 razy
Pomógł: 1672 razy

Re: Moc wiązki laserowej

Post autor: janusz47 »

\(\displaystyle{ w_{0}}\) - długość promienia przekroju wiązki laserowej.
ODPOWIEDZ