Program w C - liczby pierwsze

kadaj89
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 6 lis 2007, o 18:33
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Nowogard

Program w C - liczby pierwsze

Post autor: kadaj89 »

Witam. Mam wielki problem. Potrzebuje jak najszybciej programu w C do którego polecenie wygląda tak: Znajdź n liczb pierwszych większych od t, gdzie t>2 np. znajdź 5 liczb pierwszych większych od 20. Z góry dzięki.
matshadow
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 941
Rejestracja: 17 gru 2007, o 21:48
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kingdom Hearts
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 222 razy

Program w C - liczby pierwsze

Post autor: matshadow »

Kod: Zaznacz cały

#include <stdio.h>
int main(void)
{
	int i,j,k,t,tablica[15001];
	for(i=1;i<=15000;i++) tablica[i]=1;
	for (i=2; i<=15000; i++)
	{
        if (tablica[i])
   		{
      	  	j = 2*i;
          	while (j<=15000)
      	  	{
         		tablica[j] = 0;
         		j += i;
          	}
   		}
	}
	scanf("%d%d",&t,&k);
	i=k+1;
	while(t>0)
	{
        if(tablica[i])
        {
            printf("%d
",i);
            t--;
        }
        i++;
	}
	return 0;
}
ODPOWIEDZ