Czy ktoś mógłby mi pomóc w napisaniu w języku C program liczący
a) \(\displaystyle{ \sum_{i=1}^{n} a _{i} ^{2}}\)
b) \(\displaystyle{ \sum_{i=1}^{n} ft| a _{i} \right|}\) , gdzie \(\displaystyle{ a _{i}}\)(i=1, 2,...,n) , są liczbami wszystkimi z klawiatury komputera.
Program w języku C
-
- Użytkownik
- Posty: 69
- Rejestracja: 17 paź 2008, o 09:19
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 3 razy
- wafello
- Użytkownik
- Posty: 35
- Rejestracja: 7 sty 2009, o 21:50
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Józefina
- Pomógł: 6 razy
Program w języku C
napiszę ci w c++ - nie powinno być wielu zmian
1.
2.
pozdrawiam
1.
Kod: Zaznacz cały
int N,a,wynik;
scanf("%d",&N);
while(N--)
{
scanf("%d",&a);
wynik += a*a;
}
printf("%d
",a);
Kod: Zaznacz cały
int N,a,wynik;
scanf("%d",&N);
while(N--)
{
scanf("%d",&a);
wynik += std::abs(a);
}
printf("%d
",a);