program w C++ -wyświetla wartości funkcji

robin5hood
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1676
Rejestracja: 2 kwie 2007, o 14:43
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: warszawa
Podziękował: 178 razy
Pomógł: 17 razy

program w C++ -wyświetla wartości funkcji

Post autor: robin5hood »

Jak napisać taki program
wyświetlający wartości funkcji \(\displaystyle{ y=A*x^2+B}\) dla x w przedziale od 0 do 1 co 0.1 i parametrów A, B podanych przez użytkownika.
Awatar użytkownika
Szemek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4819
Rejestracja: 10 paź 2006, o 23:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 43 razy
Pomógł: 1407 razy

program w C++ -wyświetla wartości funkcji

Post autor: Szemek »

Kod: Zaznacz cały

#include<iostream>
using namespace std;

int main()
{
	double A,B;
	cin>>A>>B;
	for(double x=0; x<=1.0; x=x+0.1)
		cout<<A*x*x+B<<endl;
}
ODPOWIEDZ