przerobić C++ na C

robin5hood
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1676
Rejestracja: 2 kwie 2007, o 14:43
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: warszawa
Podziękował: 178 razy
Pomógł: 17 razy

przerobić C++ na C

Post autor: robin5hood »

Jak przerobić tebn program z C++ na C

Kod: Zaznacz cały

#include <iostream.h>
#include <conio.h>
#include <stdio.h>


int main()
{
    
int x,m=0,d=0;
char s[256];
cout<<"wpisz ciag znakow\n";
gets(s);
for(x=0; s[x]; x++)
if(s[x]>='a' && s[x]<='z')
s[x]=s[x]-32;
else
if(s[x]>='A' && s[x]<='Z')
s[x]+=32;
cout<<s;
getch();
} 
arecek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 283
Rejestracja: 26 sty 2007, o 22:11
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 4 razy
Pomógł: 93 razy

przerobić C++ na C

Post autor: arecek »

#include

int main()
{

int x,m=0,d=0;
char s[256];

printf("wpisz ciag znakow\n");
gets(s);

for(x=0; s[x]; x++)
{

if(s[x]>='a' && s[x]='A' && s[x]<='Z')
{
s[x]+=32;
}

}

printf(s);
getchar();
}
ODPOWIEDZ