[php]Obsłużyć sytuacje błędne

robin5hood
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1676
Rejestracja: 2 kwie 2007, o 14:43
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: warszawa
Podziękował: 178 razy
Pomógł: 17 razy

[php]Obsłużyć sytuacje błędne

Post autor: robin5hood »

jak obsłużyć tu sytuacje błędne

Kod: Zaznacz cały

<?php
//funkcja
function mintab($a=array())
{
	$range=count($a);
	
$pom=$a[0];
for($i=1;$i<$range;$i++)
{
if($a[$i]<$pom){$pom=$a[$i];}
}
return $pom;
}
//program
$tab=array(123,567,33,1,23,66,999,7,-33,9999);
echo mintab($tab);
?>
ODPOWIEDZ