Magiczne bloczki - szereg rekurencyjny

ChipiDay
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 103
Rejestracja: 21 lis 2004, o 16:09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: nDCh
Podziękował: 41 razy

Magiczne bloczki - szereg rekurencyjny

Post autor: ChipiDay »

\(\displaystyle{ \Large(1+x)^{\frac{1}{2}}= 1+\frac{1}{2}x-\frac{1*1}{2*4}x^2 + \frac{1*1*3}{2*4*6}x^3-\frac{1*1*3*5}{2*4*6*8}x^4...}\)

Wie ktos może jak powinien wyglądać ten algorytm w Magicznych Bloczkach?
Fibik
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 971
Rejestracja: 27 wrz 2005, o 22:56
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 11 razy
Pomógł: 75 razy

Magiczne bloczki - szereg rekurencyjny

Post autor: Fibik »

Co to za magiczne bloczki?
ChipiDay
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 103
Rejestracja: 21 lis 2004, o 16:09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: nDCh
Podziękował: 41 razy

Magiczne bloczki - szereg rekurencyjny

Post autor: ChipiDay »

Taki prymitywny program do tworzenia prostych algorytmów
ODPOWIEDZ