znajdowanie miejsc zerowych w przedziale ,w TP -podałam krok

natasza99
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 56
Rejestracja: 22 maja 2008, o 14:05
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: jelcz
Podziękował: 1 raz

znajdowanie miejsc zerowych w przedziale ,w TP -podałam krok

Post autor: natasza99 »

Dane: F(x),A,B, E(epsilon
wynik:
jeśli |A-B| \leqslant E
to A przy x
kroki:
1)jeśli F(A) * F(D) > to 'nie mogę wskazać' i koniec
2)s =(A+B)|2
3) jeśli F(A)*F(b)<0 to B:= s wpr A:=s
4)Jeśli |A-B| \leqslant E to x:= A koniec
wpr krok 2
ODPOWIEDZ