Kod: Zaznacz cały
<?php
function display($a=array())
{
$range=count($a);
for($i=0;$i<$range;$i++)
{echo $a[$i]." ";}
}
$tab=array(12,15,1,6,22,6,34,9,4,1,20,50,100);
display($tab);
?>
Kod: Zaznacz cały
<?php
function display($a=array())
{
$range=count($a);
for($i=0;$i<$range;$i++)
{echo $a[$i]." ";}
}
$tab=array(12,15,1,6,22,6,34,9,4,1,20,50,100);
display($tab);
?>
Kod: Zaznacz cały
<?php
function display($a=array())
{
$range=count($a);
for($i=$range-1;$i>=0;$i--)
{echo $a[$i]." ";}
}
$tab=array(12,15,1,6,22,6,34,9,4,1,20,50,100);
display($tab);
?>
Kod: Zaznacz cały
<pre><?php
function letterInName($a=array(),$letter)
{
}
$tab=array('ala','ola','staś','ewa','ania');
letterInName($tab,'a');
?>
Kod: Zaznacz cały
<?php
function letterInString($a=array(),$letter)
{
$range=count($a);
for($i=0;$i<$range;$i++)
if($a[$i]==$digit)
return 1;
return 0;
}
function letterInName($a=array(),$letter)
{
$range=count($a);
for($i=0;$i<range;$i++)
{
$hasLetter=letterInString($a[i],$letter);
if($hasLetter==1)
{
echo $a[i];
}
}
}
$tab=array('ala','ola','staś','ewa','ania');
letterInName($tab,'a');
?>
Kod: Zaznacz cały
for($i=0;$i<range;$i++)
{
$hasLetter=letterInString($a[i],$letter);
if($hasLetter==1)
{
echo $a[i];
}
}
}
$tab=array('ala','ola','staś','ewa','ania');
letterInName($tab,'a');
?>
Kod: Zaznacz cały
<?php
function letterInName($a=array(),$letter) {
$range=count($a);
for($i = 0; $i < $range; $i++)
if (strpos(" ".$a[$i], $letter) != false)
echo $a[$i]." ";
}
$tab=array('ala','ola','staś','ewa','ania', 'zygmunt', 'story');
letterInName($tab,'s');
?>