Schemat Hornera

Bogus
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 20
Rejestracja: 12 gru 2007, o 16:13
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: WAWA

Schemat Hornera

Post autor: Bogus »

Jak zapisac schemat Hornera w cpp?
Potrzebne sa jakies dodatkowe biblioteki( tak mowili w szkole;/) ?
Awatar użytkownika
kadiii
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 642
Rejestracja: 20 gru 2005, o 21:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Pomógł: 130 razy

Schemat Hornera

Post autor: kadiii »

Kod: Zaznacz cały

wartosc=wsp[n];
for(i=1;i<=n;i++)
{
 wartosc=wartosc*x+wsp[n-i];
}
Gdzie wsp to tablica współczynników wielomianu... Tyle
ODPOWIEDZ