Przeszukiwanie folderu[c++]

LastSeeds
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 346
Rejestracja: 17 cze 2008, o 22:01
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Krk
Podziękował: 41 razy
Pomógł: 17 razy

Przeszukiwanie folderu[c++]

Post autor: LastSeeds »

Mam nastepujacy problem, a odpowiedzi nie moge znalezc w google.
Chodzi o funkcje FindFirst,FindNext.. itp
Jak je obsluzyc tzn dokladnie potrzebuje skopiowac wszystkie nazwy plikow z danego folderu do tablicy statycznej?
spajder
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 735
Rejestracja: 7 lis 2005, o 23:56
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 133 razy

Przeszukiwanie folderu[c++]

Post autor: spajder »

LastSeeds
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 346
Rejestracja: 17 cze 2008, o 22:01
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Krk
Podziękował: 41 razy
Pomógł: 17 razy

Przeszukiwanie folderu[c++]

Post autor: LastSeeds »

rozwiklalem problem:

#include
#define WIN32_LEAN_AND_MEAN
#include
#include
#include
//#include
#include
#include
#include
#include

WIN32_FIND_DATA ffd;
char* cSciezka="C:\\Windows\\Fonts";
char* Tablica[5000]={0,};
LARGE_INTEGER filesize;
TCHAR szDir[MAX_PATH];
size_t length_of_arg;
HANDLE hFind = INVALID_HANDLE_VALUE;
DWORD dwError=0;
UINT i=0;

// If the directory is not specified as a command-line argument,
// print usage.

// Check that the input path plus 2 is not longer than MAX_PATH.

StringCchLength(cSciezka, MAX_PATH, &length_of_arg);

//MessageBox(NULL,"Target directory is","xd",NULL);

// Prepare string for use with FindFile functions. First, copy the
// string to a buffer, then append '\*' to the directory name.

StringCchCopy(szDir, MAX_PATH, cSciezka);
StringCchCat(szDir, MAX_PATH, TEXT("\\*"));

// Find the first file in the directory.

hFind = FindFirstFile(szDir, &ffd);

// List all the files in the directory with some info about them.

do
{
if (ffd.dwFileAttributes & FILE_ATTRIBUTE_DIRECTORY)
{
continue;
}
else
{
filesize.LowPart = ffd.nFileSizeLow;
filesize.HighPart = ffd.nFileSizeHigh;
//MessageBox(NULL,ffd.cFileName,"o",NULL);
Tablica=ffd.cFileName;
++i;
}
}
while (FindNextFile(hFind, &ffd) != 0);

FindClose(hFind);
ODPOWIEDZ