kod uzupelnieniowy

Aram
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 292
Rejestracja: 19 lut 2005, o 13:57
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Sochaczew
Podziękował: 7 razy
Pomógł: 9 razy

kod uzupelnieniowy

Post autor: Aram »

W jakim kodzie dziala nasz procesor uzupelnieniowym czy modul - znak czy innym ?

pzdr.
Fibik
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 971
Rejestracja: 27 wrz 2005, o 22:56
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 11 razy
Pomógł: 75 razy

kod uzupelnieniowy

Post autor: Fibik »

Kod uzupełnieniowy do 2
0001b = 1
1111b = -1

-6 + 5 = -1:
1010b + 0101b = 1111b
ODPOWIEDZ