php -sortowanie

robin5hood
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1676
Rejestracja: 2 kwie 2007, o 14:43
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: warszawa
Podziękował: 178 razy
Pomógł: 17 razy

php -sortowanie

Post autor: robin5hood »

mam kod który ma posortowac elemnenty ale cos nie działa Co musze w nim zmienic?

Kod: Zaznacz cały

<?php
function display($a=array())
{
$range=count($a);
for($i=0;$i<$range;$i++)
{echo $a[$i]." ";}
}


function sort($a=array())
{
	$range=count($a);
	
$pom=$a[0];
for($j=1;$j<$range;$j++)
{
for($i=1;$i<$range;$i++)
{
if($a[$i+1]<$a[$i]){$pom=$a[$i]; $a[$i]=$a[$i+1]; $a[$i+1]=$pom;}
}
}


$tab=array (35,56,88,99,11,134);
$tab1=sort($tab);display($tab1);
?>

Awatar użytkownika
Nowaker
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 18 lis 2006, o 15:30
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gniew

php -sortowanie

Post autor: Nowaker »

Kod: Zaznacz cały

$tab=array (35,56,88,99,11,134);
sort ($arr);
;)
robin5hood
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1676
Rejestracja: 2 kwie 2007, o 14:43
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: warszawa
Podziękował: 178 razy
Pomógł: 17 razy

php -sortowanie

Post autor: robin5hood »

zapomniałem dodoać , że ma być bez sort
ODPOWIEDZ