Algorytm blokowy rozwiązywanie równań
- Markius94
- Użytkownik
- Posty: 74
- Rejestracja: 24 paź 2007, o 21:16
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gdynia
- Podziękował: 32 razy
- Pomógł: 1 raz
Algorytm blokowy rozwiązywanie równań
Czy mógłby mi ktoś pomóc w tym algorytmie nie wiem jak się za niego zabrać. Dostaliśmy takie zadanie na infie. Pani nic nie wyjaśniła przedtem jak to zrobić. Chodzi o to że się wpisuje równanie jakieś z jedną niewiadomą np.x
Ostatnio zmieniony 31 maja 2008, o 08:30 przez Markius94, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Posty: 6607
- Rejestracja: 16 sty 2007, o 19:42
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 119 razy
- Pomógł: 1823 razy
Algorytm blokowy rozwiązywanie równań
Wez moze przeczytaj to co napisales, a pozniej sie zastanow, jak my mamy cos z tego zrozumiec. Nie podales ZADNYCH informacji o zadaniu poza tym, ze 'wpisuje rownanie'... Co do samych schematow blokwych:
To powinno wystarczyc. POZDRO
[ Dodano: 31 Maj 2008, 13:31 ]
Przeciez to jest bez sensu... Majac:
\(\displaystyle{ x=a\ \ a\in\mathbb{R}}\)
Odrazu masz zbior rozwiazan... Natomiast majac, np:
\(\displaystyle{ x^5+4x^3-2x+16=6}\)
Nie obliczysz tego z zadnego wzoru. Mozesz co najwyzej przyblizyc wynik... Jak dla mnie za malo danych! POZDRO
To powinno wystarczyc. POZDRO
[ Dodano: 31 Maj 2008, 13:31 ]
Przeciez to jest bez sensu... Majac:
\(\displaystyle{ x=a\ \ a\in\mathbb{R}}\)
Odrazu masz zbior rozwiazan... Natomiast majac, np:
\(\displaystyle{ x^5+4x^3-2x+16=6}\)
Nie obliczysz tego z zadnego wzoru. Mozesz co najwyzej przyblizyc wynik... Jak dla mnie za malo danych! POZDRO