pseudokod na kod w c++

natkoza
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2278
Rejestracja: 11 kwie 2007, o 18:49
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Podziękował: 41 razy
Pomógł: 602 razy

pseudokod na kod w c++

Post autor: natkoza »

mam taki problem... a mianowicie... mam takie pseudokody:
1. Jednoczesne wyszukiwanie min i max w tablicy
Dane: \(\displaystyle{ T[1 . . . n]}\)
Wynik: \(\displaystyle{ min(T[1], . . . , T[n]), max(T[1], . . . , T[n])}\)
1. jeśli \(\displaystyle{ n = 1}\), to \(\displaystyle{ min = max = T[1]}\)
2. W kolejnych parach elementów omieść na pozycji nieparzystej element lzejszy, na parzystej
element cięższy. Jesli n jest nieparzyste, to ostatni element ciągu oznacz przez e
3. Szukamy elementu minimalnego dla indeksów nieparzystych, elementu maksymalnego dla
indeksów parzystych
4. jeśli n jest nieparzyste, to porównaj otrzymane wartości z e
2. Zamiana z systemu dziesietnego na system o innej podstawie
Dane: \(\displaystyle{ n\in N}\)-liczba w systemie dziesiętnym, \(\displaystyle{ p\in N}\)-podstawa systemu
Wynik: \(\displaystyle{ n}\) w systemie o podstawie \(\displaystyle{ p}\)
\\(\displaystyle{ T[1..[log_pn]]}\)-tablica z cyframi liczby \(\displaystyle{ n}\) w systemie o podstawie \(\displaystyle{ p}\)
\(\displaystyle{ k=1\\
while\, n>0 do\\
\ T[k]=n mod p\\
\ k=k+1;
\ n=[\frac{n}{p}]\\
for i=k-1..1 do\\
pisz T}\)


i nie wiem jak je przedstawić w postaci kodu w c++
KaMyLuS
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 87
Rejestracja: 21 lis 2006, o 23:22
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 21 razy
Pomógł: 3 razy

pseudokod na kod w c++

Post autor: KaMyLuS »

Narazie tylko 1... 2gie zrobie jutro jak sie wyrobie xD


Jednak zrobiłem to drugie też... z tymże ono w niektorych przypadkach nie zadziała dobrze, ale sa to raczej wady algorytmu. A moj kod działa dokladnie jak podany algorytm.
ODPOWIEDZ