Jak skopiowac Turbo Pascala na komputer

parabol
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 34
Rejestracja: 1 lip 2006, o 10:11
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: co skad?

Jak skopiowac Turbo Pascala na komputer

Post autor: parabol »

Jak przeniesc TP na komputer? Nie mam netu.
Aha i czy ktos moze wie co moze byc nie tak w tym programie?
program strzal;
uses Crt, GRAPH;
var x,y :integer;

a,alfa,b,vo :real;
odl :string [5];
ster, tryb :integer;
begin
clrscr;
write('vo'); readln(vo);
writeln('kat');
write('alfa='); readln(alfa)
;alfa:=alfa*Pi/180;
ster:=detect; tryb:=detect;
InitGraph(ster,tryb,'c:\bp\bgi
');
SetColor(RED);
Line(0,349,639,349);
a:=9.81/(2*sqr(vo*cos(alfa)));
b:=-sin(alfa)/cos(alfa);
x:=0;
y:=348;
PutPixel (x,y,White);

repeat
delay(50);
PutPixel (x,y,Black);
x:=x+5;
y:=348+round((a*x+b)*x);
PutPixel (x,y,White)
until (x>=639) ;

SetTextJustify (Centertext,CenterText);
if x>639
then OutTextXY (319,174,'Odleglosc ponad 640 m')
else begin
Str (x,odl);
OutTExtXY (319,174,'Odleglosc: '+odl+' m')
end;
repeat
until KeyPressed;
Closegraph
end.
soku11
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6607
Rejestracja: 16 sty 2007, o 19:42
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 119 razy
Pomógł: 1823 razy

Jak skopiowac Turbo Pascala na komputer

Post autor: soku11 »

Twoje pytanie jest ze tak powiem 'dziwne'... Nie rozumiem, co maszna mysli mowiac przeniesc TP na komputer :P Jesli chcesz za pomoca twojego kodu stworzyc program wynikowy, to potrzebny ci bedzie jakis kompilator do Pascala a tego to wezmiesz tylko z neta, albo od jakiegos kolegi co sie moze tym interesowac i miec taki kompilator np na plytce. A co do samego kodu to napisz co nie dziala. POZDRO
Xitami

Jak skopiowac Turbo Pascala na komputer

Post autor: Xitami »

a masz MP3?
parabol
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 34
Rejestracja: 1 lip 2006, o 10:11
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: co skad?

Jak skopiowac Turbo Pascala na komputer

Post autor: parabol »

No nic nie dziala. Zatrzymuje sie przy slowie graph i pisze "File not found. GRAPH.TPU."
blost
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1994
Rejestracja: 20 lis 2007, o 18:52
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 52 razy
Pomógł: 271 razy

Jak skopiowac Turbo Pascala na komputer

Post autor: blost »

na moje oko to podałeś błędną ścieżkę dostępu, albo tego pliku po prostu nie masz na kompie... no ale nie jestem pewien bo też mam właśnie problem z włączeniem trybu graficznego w tp :/
parabol
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 34
Rejestracja: 1 lip 2006, o 10:11
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: co skad?

Jak skopiowac Turbo Pascala na komputer

Post autor: parabol »

Podalem mu dokladna sciezke dostepu i ni kuma nic dalej
ODPOWIEDZ