[Dev C++] programik

zaudi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 385
Rejestracja: 30 sty 2007, o 17:36
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Pomógł: 26 razy

[Dev C++] programik

Post autor: zaudi »

napisz funkcje która wczytuje losowe elementy do tablicy z przedziału . parametrami funkcji jest tablica, jej rozmiar, przedział ab
2ga część wypisuje na ekranie elementy tablicy. parametry: tablica i jej wymiar i program ktory wczytuje wymiar tablicy n i wywołuje po koleji powyższe funkcje
soku11
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6607
Rejestracja: 16 sty 2007, o 19:42
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 119 razy
Pomógł: 1823 razy

[Dev C++] programik

Post autor: soku11 »

Apropo pierwszej czesci:

Kod: Zaznacz cały

#include <ctime>
// Main itd...
...
//

int fill_in_tab( int tab[], unsigned size, int a,int b )
{
  int elem;


  if((b-a)<0)  return 1;

  srand(time(NULL));

  for(int i=0;i<size;i++)
  {
    elem=rand()%(b-a+1)+a;
    tab[i]=elem;
  }
  return 0;
} // Zwraca 0 jesli wszystko ok, lub 1 jesli blad
Nie rozumiem tylko za bardzo tej drugiej czesci :/ Ma to byc tez funkcja ktora pobiera tablice, jej rozmiar i wskazania na inna funkcje, ktora wczytuje przedzial i rozmiar tablicy oraz wywoluje funkcje ktora ma uzupelnic tablice danymi?? Wytlumacz moze jakos jasniej... POZDRO
ODPOWIEDZ