witam,
mam do napisania program, niestety cos mi nie wychodzi i prosilbym o pomoc
Napisac program rejestrujacy ilosc osob w poszczegolnych klasach na podanych poziomach
1. obliczyc srednia ilosc osob w klasach na poszczegolnych poziomach
c++ / tablice
-
- Użytkownik
- Posty: 374
- Rejestracja: 21 cze 2007, o 11:28
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Łostowice
- Pomógł: 146 razy
c++ / tablice
Kod: Zaznacz cały
#include <stdio.h>
#define LiczbaKlas 6
#define LiczbaPoziomow 2
int main() {
int i, j, isuma[LiczbaPoziomow] = {0, 0};
int tablicaklasipoziomow[LiczbaKlas][LiczbaPoziomow] = {
{15, 15}, {10,20}, {9, 21}, {8, 17}, {7, 19}, {7, 17} };
for(i = 0; i < LiczbaKlas; i++)
for(j = 0; j < LiczbaPoziomow; j++)
isuma[j] += tablicaklasipoziomow[i][j];
for(j = 0; j < LiczbaPoziomow; j++)
printf("Srednia liczba osob na poziomie %i wynosi %g
", j + 1, (double) isuma[j] / LiczbaKlas);
return 0;
}