problem z touchpadem w laptopie

Awatar użytkownika
Uzo
Gość Specjalny
Gość Specjalny
Posty: 1137
Rejestracja: 18 mar 2006, o 10:10
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Strzyżów / Kraków
Podziękował: 94 razy
Pomógł: 139 razy

problem z touchpadem w laptopie

Post autor: Uzo » 29 sty 2008, o 14:55

Mam taki problem , może ktoś bedzie mi umiał pomóc otóż kiedy zamykam pokrywe kumputera , to przechodzi on w stan gotowosci i wszystko byloby fajnie gdyby nie to ,ze kiedy ją otwieram to nie działa touchpad, musze wylączyć komputer i na nowo go włączyć ,żeby zaczął działać i nie mam pojęcia dlaczego tak jest i co zrobić ,żeby tego uniknać, ktoś wie ?;)
Rekrutacja Instytut Matematyczny, Uniwersytet Wrocławski (gif)

Baca48
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 195
Rejestracja: 1 sty 2008, o 13:37
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wielkopolska
Podziękował: 4 razy
Pomógł: 56 razy

problem z touchpadem w laptopie

Post autor: Baca48 » 30 sty 2008, o 11:28

Podaj model laptopa, system operacyjny, czy od zawsze takie coś jest czy od pewnego czasu dopiero.

(Może po prostu wyłącza się touchpad i wystarczy włączyć go przyciskiem na laptopie?) Podaj informacje o które Cię prosiłem wyżej, zobaczymy wtedy.

Awatar użytkownika
Uzo
Gość Specjalny
Gość Specjalny
Posty: 1137
Rejestracja: 18 mar 2006, o 10:10
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Strzyżów / Kraków
Podziękował: 94 razy
Pomógł: 139 razy

problem z touchpadem w laptopie

Post autor: Uzo » 30 sty 2008, o 19:12

HP Compaq Evo N800v , system xp professional , i to poprostu raz sie dzieje raz nie nie wiem od czego to zalezy, tez wydaje mi sie ,ze wlacza sie go i wylacza jakas kombinacja na klawiaturze , ale niestety nie moge dojsc jaka

Baca48
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 195
Rejestracja: 1 sty 2008, o 13:37
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wielkopolska
Podziękował: 4 razy
Pomógł: 56 razy

problem z touchpadem w laptopie

Post autor: Baca48 » 31 sty 2008, o 11:23

Szkoda, że od niedawna dopiero zajmuje się laptopami (wcześniej tylko zwykłe skrzynki).

Popróbuj poszukać jakiejś aplikacji sterującej touchpadem w systemie i zobacz w jej opcjach, czy nie ma czegoś takiego, jak wyłącz w przypadku ... itd.

Kolejna sprawa, która mi przychodzi, zobacz w menadżerze urządzeń, klikając na urządzenie touchpad czy w jego opcjach jest "wyłącz jeśli nie używany". Myślę, że nie powinno takiej opcji być w przypadku touchpada, ale sam teraz pewny nie jestem.

Może uaktualnienie sterowników od toucha?

Narazie tylko tyle przychodzi mi do głowy, jakby coś pomogło to fajnie ... Jak wpadnie mi jakiś pokrewny HP w ręce, to przejrzę go na tą okoliczność.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ